Danske Dramatikere
Nørre Voldgade 12, 2. th.
1358 København K
Telefon 33 45 40 35
admin@dramatiker.dk
udskriv denne side
 

Anmeld et værk

Dokumenter til download

Copydan anmeldelsesskema

Anmeld manuskript rettighedskrav til Danske Dramatikere.

 

Hvis du er rettighedshaver, kan du anmelde dine manuskriptkrav hos Danske Dramatikere ved at udfylde anmeldelsesskemaet.


Rettighedsmidlerne udbetales på basis af midler fra Copydan for visninger i det forgangne år – bliver dit værk eksempelvis vist i 2014, udbetales rettighedsmidlerne ved udgangen af 2015/starten af 2016.

 

Anmeld kun egentlige manuskriptopgaver. Journalistiske udsendelser/programmer medregnes ikke men kan anmeldes til Dansk Journalist Forbund. Andre foreninger, såsom Danske Filminstruktører og Foreningen af Danske Sceneinstruktører udbetaler ligeledes rettighedsmidler.

 

Det er af stor vigtighed, at din manuskriptkontrakt sikrer dig rettighedsmæssigt, dvs. for alle værker retten til de sekundære vederlag via Copydan og for fiktion retten til genudsendelsesbetaling. Vi oplever i denne tid, at de nordiske tv-stationer opruster rettighedsmæssigt, og jo flere rettigheder, de er i stand til at tage fra kunstnerne, jo færre midler vil der i sidste ende være at dele ud. Derfor er vi også ekstra opmærksomme på de bagvedliggende kontrakter – har man ikke bevaret sine rettigheder, har man ikke ret til at modtage Copydan rettighedsmidler, og vi beder dig derfor venligst indsende din kontrakt til admin@dramatiker.dk, når du anmelder et værk.

 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på admin@dramatiker.dk


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Copydan er godkendt af Kulturministeriet som det forvaltningsselskab, der indkasserer vederlag for visse former for eksemplarfremstilling og anden sekundær udnyttelse af ophavsretligt beskyttede værker.

Danske Dramatikere - Autorhuset - Nørre Voldgade 12, 2. th. - 1358 København K - Tlf. 33330888/ 33454035 - admin@dramatiker.dk