Danske Dramatikere
Nørre Voldgade 12, 2. th.
1358 København K
Telefon 33 45 40 35
admin@dramatiker.dk
udskriv denne side
 

DANSKE DRAMATIKERES PRISFEST 2017

Charlottenborg Kunsthal dannede i år ramme om forbundets traditionelle prisfest, hvor medlemmerne mødes og hylder kollegerne. Festen blev afholdt d. 24. maj 2017.

 

Danske Dramatikeres Hæderspris , som første gang blev uddelt ved forbundets 50-års-jubilæum i 1956, blev tildelt Lise Nørgaard med følgende motivation:
”Danske Dramatikere har valgt at give Lise Nørgaard Hædersprisen 2017, fordi hun er en forbilledlig historiefortæller med et unikt blik for karakterers kompleksitet. Lise Nørgaard har med tv-serien Matador bevist, at original og rammende tv-dramatik er tidløs. Knap 40 år efter tv-premieren formår serien stadig at samle en million danskere foran skærmen, og vi hepper, håber og græder stadig med og over Korsbæks beboere og alle de dilemmaer, Lise Nørgaard udsætter dem for gennem 24 vidunderlige afsnit.”

 

 

               Formand Nikolaj Scherfig holder tale for Lise Nørgaard 

 

Med prisen fulgte kr. 50.000 og et stykke unika-keramik tilvirket af dramatiker og billedkunstner Tomas Lagermand Lundme.

 

 

Årets Allenlegat gik i år til Christian Torpe. Af motiveringen lyder:

”Som skaber af serien Rita beviste Christian, at han som få andre kan lave dramady der med et både undersøgende og kærligt blik mestrer det rørende og det sjove register lige godt. Filmen Stille hjerte, der blev instrueret af Bille August, var et imponerende stilsikkert og intelligent livtag med det klassiske familiedrama. Og med den nært forestående premiere på tv-serien The Mist - baseret på en historie af Stephen King – har han gjort hvad man for ganske få år siden troede var umuligt, nemlig kommet igennem med en serie på det amerikanske marked som showrunner."

 

Med prisen fulgte 50.000 kr. samt et indrammet diplom, skænket af Allen Fonden.

 

 

                Marie Østerbye holder tale for Christan Torpe

 

Danske Dramatikere uddeler hvert år 2 talentpriser for hhv. Film/TV og Teater, og i år gik film/tv-talentprisen til Anna Emma Haudal:

"Anna Emma har markeret sig som en af sin årgangs mest driftige manuskriptforfattere, både som episodeforfatter på bl.a. SJIT Happens og julekalender på DR og gennem egne projekter, såsom kortfilmen Sofa, som hun også selv har instrueret. Hun er grænsesøgende i sine manuskripter og er ikke bange for at bruge sig selv og sine erfaringer i det, hun skriver. Anna Emma arbejder pt på sin første spillefilm som både manuskriptforfatter og instruktør, og vi spår hende en stor fremtid."

 

                               Jenny Lund Madsen holder tale for Anna Emma Haudal

 

Teater-talentprisen gik til Alexandra Moltke Johansen, fordi:

"Alexandra Moltke Johansen er en ny frembrusende dramatiker, vi er nødt til at holde øje med. På tværs af teaterchefernes pt stendøde repertoire-planlægning, der knapt nok kunne underholde i en isoleret rumkoloni uden kontakt til Jorden, opfinder Alexandra med sin SANGE FOR FREDEN og sit nye skuespil om en rejse til Månen, en ny eksperimentel folkelighed, original ind til knoglerne. Alexandra har tænkt sig at ændre vores teater, hun tager ingen fanger, som det sig hør og bør."

 

                               Jokum Rohde holder tale for Alexandra Moltke Johansen.

 

Talentpriserne er på hver 10.000 kr. og i år modtog de to prismodtagere desuden en tegning, lavet af Maren Uthaug.

 

  

                                                                                                                                 Fotos: Jeanette Noer

 

Tak for en skøn fest - og stort tillykke til årets prismodtagere!

 

 

Danske Dramatikere - Autorhuset - Nørre Voldgade 12, 2. th. - 1358 København K - Tlf. 33330888/ 33454035 - admin@dramatiker.dk